Hemşire Çağrı Sistemleri
Hemşire Çağrı Sistemi yatan hastanın acil durumlar karşısında hastanın yada yanında bulunan refakatçının , hemşire ve doktorun müdahale sürelerini azaltmaya yönelik düşünülen , saniyelerin bile büyük önem taşıdığı bu gibi durumlarda birçok hayat kurtaran çağrı haberleşme sistemidir.
Hastanın ya da refakatının , odada bulan çağrı cihazında HEMŞİRE tuşuna basması ile birlikte hastaya müdahale yapılması gerektiren hasta bilgisi ya bilgisayardaki yazılım sayesinde görülebilir yada çağrı panosu vasıtasıyla hemşirenin görebileceği bir yere konulmuş olan çağrı panosundan da takip edilebilmektedir.Aynı zamanda sesli uyarıda verebilmektedir.Çağrı panolarında birden çok çağrı kayıtları var ise ilk çağrı panoda en üstte, diğer çağrılar ise sırasına göre altta sıralanır. Aynı bilgi, istenirse hemşirelerde bulunan mobil çağrı cihazı ile sesli ve titreşimli olarak gönderilmektedir. Çok yönlü bilgi gönderim sistemi ile en kısa sürede hasta müdahale sağlanmaktadır. Banyo ve WC’de , hastanın düşmesi yada rahatsızlanması gibi durumlarda ACİL ÇAĞRI butonu zemine kadar sarkıtılmış ip ile uyarıda bulunulur. Hastanın kolayca ulaşabileceği şekilde tasarlanmış ve sarkıtılmış bu ip’i çekmek suretiyle yardıma ihtiyacı olduğunu belirtir.Çağrı hem serviste bulunan panoya, hemde hemşirenin üzerinde bulunan mobil çağrı cihazında ACİL olarak belirtilmektedir.
Hemşire Çağrı Sistemi Bileşenleri
Çağrı ipi:
Hastanelerde banyo ve wc’lerde hastanın düşmesi yada rahatsızlanması durumunda çağrı ipini çekerek hemşireyi yada görevliyi uyarmayı sağlayan cihazdır.
Çağrı panosu:
Hemşire aynı zamanda hastanın çağrı butonuna basarak gönderdiği sinyali çağrı panolarını bakarak hangi odadan geldiğini görebilen cihazdır.
Hemşire çağrı sistemi yazılımı:
Sistem aynı zamanda hastanın çağrı butonuna basarak gönderdiği sinyali Pano ve Mobil çağrı cihazları dışında, yazılım ile bilgisayarada göndermiş olur. Bu yazılım ile hemşire yada Doktorun ne kadar süre içersinde müdahale ettiğini bilgisayar desteği ile bilgileri görebilir, geriye dönük olarak tarih ve saat aralığı belirtmek suretiyle rapor alınmasını sağlıyor.